Om akupunktur

Om akupunktur hos Klok-Akupunktur

En gammel behandlingsform 
Akupunktur er en flere tusind år gammel behandlingsform, der har sin oprindelse i Traditionel Kinesisk Medicin. 

Akupunktur bygger bl.a. på teorien om kroppens energibaner, de såkaldte meridianer. På meridianerne er der 365 akupunkter, hvorfra livsenergien kan reguleres. 

Genopret balancen 
Sundhed defineres som energibalance, hvor livsenergien flyder frit og uhindret gennem meridiansystemet. Når energisystemet blokeres, opstår ubalancer. 

Ved at påvirke akupunkturpunkterne kan balancerne genoprettes. Sygdom udspringer af den generelle tilstand i kroppen, og derfor behandler den kinesiske medicin hele kroppen og ikke kun den sygdomsramte del. 

En individuel diagnose stilles 
Det er vigtigt at stille den rette diagnose inden behandlingen påbegyndes, så behandlingen kan tilpasses lige netop dig. Derfor starter jeg bl.a. med et grundigt diagnostisk interview, der skal afdække gener og problemer. Jeg har naturligvis tavshedspligt.

Udfra det diagnostiske interview samt puls- og tungetegn stilles diagnosen ud fra Traditionel Kinesisk Medicin. Herudfra kan jeg give en korrekt og individuel behandling, således at årsagerne til ubalancerne behandles i modsætning til blot at lindre symptomerne for en tid. 

Behandling og øget velvære 
Selve behandlingen varer 20-40 min. Det gør ikke ondt at ligge med nålene - sædvanligvis er det afslappende og behageligt, og mange falder i søvn undervejs.

Mellem behandlingerne oplever mange hurtigt bedring af generne, øget velvære og energi samt bedre nattesøvn. Andre oplever øget træthed eller, at symptomerne kortvarigt blusser op igen.

Flere behandlingstyper 

- Kropsakupunktur
   Akupunkturpunkter stimuleres med nåle 
- Øreakupunktur 
   Små kugler masseres på punkterne eller bittesmå nåle sættes i. 
- Akupressur 
   Akupunkturpunkterne masseres blidt i stedet for brug af nål 

Kropsakupunktur 
Kropsakupunktur består i, at ultratynde, sterile éngangsnåle sættes i udvalgte akupunkturpunkter. Nålene stimulerer punkterne, mens du ligger og slapper af. Akupunkturpunkterne findes overalt på kroppen, men oftest vælger jeg punkter på underben og -arme, mave eller ryg.

Øreakupunktur 
Jeg er certificeret NADA-behandler og anvender ofte denne behandling, som er en form for øreakupunktur, der virker kraftigt styrkende såvel fysisk som psykisk, og som øger udbyttet af den samtidige kropsakupunktur. NADA skaber balance og dæmper stress. Til denne form for øreakupunktur anvendes ultratynde og korte engangsnåle, som tages ud igen efter behandlingen.


Akupressur 
Ved akupressur anvendes ikke nåle. I stedet for at stimulere akupunkturpunkterne med nåle, masseres de blidt. Jeg bruger ofte behandlingen som en indledning til kropsakupunktur, så du er helt afslappet inden akupunkturen påbegyndes.